Dawne wigilijne potrawy uwzględniały wszystkie płody rolne i leśne z całego roku. Z lasu pochodziły grzyby, orzechy i miód. Z pola kasze, rośliny oleiste, zboża, jeżyny, owoce, a z rzek, jezior i stawów ryby. Nabiał w ...
W niniejszej pracy zaprezentowano teorie motywacji, dostarczające cenne wskazówki, jak motywować pracowników, aby osiągnąć najlepsze efekty – tzn. jakie narzędzia motywowania stosować i w jaki sposób konstruować system ...
Dzień i miesiąc Bożego Narodzenia jest datą opartą wyłącznie na tradycji. Nie jest znana dokładnie data narodzin Jezusa. Pewne jest jedynie to, że Jezus narodził się za panowania Heroda, a ten zmarł w czwartym roku p.n.e. ...
Celem pracy jest przedstawienie problematyki jakości w walce konkurencyjnej przedsiębiorstw. Praca skoncentrowana jest na przedstawieniu całościowego aspektu problematyki „ jakości”. Przybliżono teoretyczne ustalenia, ...
Celem pracy jest sprawdzenie na podstawie hipermarketu Carrfour czy metoda marketingu partnerskiego czyli optymalne zarządzanie obsługą klienta została wprowadzona w funkcjonowanie przedsiębiorstwa oraz jak klienci postrzegają ...
Celem pracy było ukazanie, jaki wpływ na jakość świadczonych usług hotelarskich ma obsługa klienta, a także wskazanie metod osiągnięcia jak najwyższego poziomu jakości obsługi. Praca ma na celu udowodnienie, że to potencjał ...
Celem pracy było zgłębienie procesów odpowiedzialnych za prawidłową komunikację ZUS z klientami w odniesieniu do poziomu jakości tych procesów oraz uzyskanych na ten temat opinii klientów podczas przeprowadzonego badania ...
Świadczenie usług dobrej jakości wymaga ciągłego monitorowania stopnia satysfakcji
klientów i ich sposobu postrzegania dostarczanych usług. Celem pracy było rozpoznanie, w jaki sposób można zbadać, zanalizować i poprawić ...
Niniejsza praca opisuje usługę hotelową, przedstawia ją jako produkt, którego wysoka
lub niska jakość może stać się miernikiem zadowolenia klienta, jak zostanie to udowodnione w części badawczej. Praca podkreśla również ...
W ostatnich latach znaczenie marketingu usług bardzo wzrosło. Ma to związek z pojawieniem się dużej konkurencji na rynku usług. Problem ten stał się bardzo istotny. Znaczny wzrost konkurencyjności można zaobserwować w ...
Niniejsza praca ma charakter teoretyczno-empiryczny. Dotyczy ona problemu jakości usług medycznych udzielanych w Centrum Medycznym „BATOREGO”. Obecnie coraz częściej, we wszystkich dziedzinach życia spotyka się z terminem ...
Celem pracy było przedstawienie procesu świadczenia usługi transportowej w przedsiębiorstwie WP Trans oraz wpływ wykorzystywanych nowoczesnych technologii na jakość dostarczanych usług. Ponadto podjęto próbę identyfikacji ...
Celem pracy było podjęcie próby określenia jakości usług turystycznych na przykładzie hotelu Wersal w Zakopanem. Zajęłam się badaniem bezpośrednim na grupie 52 osób. Badanie to dotyczyło oceny hotelu i miało pokazać, że ...
Celem pracy jest przedstawienie pojęcia jakości i konkurencyjności usług turystycznych na przykładzie uzdrowiska Piwnicznej Zdrój. Hipoteza badawcza zakłada, iż analiza czynników wpływających na jakość i konkurencyjność ...
Celem pracy jest przedstawienie koncepcji jakości i metod zarządzania jakością w usługach oraz ocena jakości usług w Hotelu Prezydent ****Medical Spa & Wellness. Praca składa się z czterech rozdziałów. W pierwszej części ...
Jest wiele kryteriów, które decydują o rozwoju przedsiębiorstw handlowych. Jednym z ważniejszych jest to kryterium jakości. Przedmiotem analizy było 5 salonów firmy handlowej Mawa w południowej części Polski w salonach ...
Głównym celem niniejszej pracy jest dokonanie oceny jakości obsługi klienta na
przykładzie Firmy Wiśniowski z siedzibą w Wielogłowach koło Nowego Sącza oraz
podkreślenie, jak ważną rolę odgrywa jakość obsługi klienta w ...
Celem niniejszej pracy jest teoretyczne przedstawienie roli jaką odgrywa jakość w usługach turystycznych i uzdrowiskowych. Hipoteza badawcza zakłada, iż analiza czynników wpływających na jakość i konkurencyjność usług ...