HACCP systemem analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli warunkiem - (motorem) zmian jakościowych w funkcjonowaniu przemysłu spożywczego na przykładzie zakładu PROSPONA w Nowym Sączu

Ładowanie...
Miniatura

Data

2009-05-24 15:47:24

Tytuł czasopisma

ISSN czasopisma

Tytuł tomu

Wydawca

Abstrakt

Tematyka dotycząca wdrażania zasad systemu HACCP. Jest to system, który opiera się na analizie zagrożeń i krytycznych punktach kontroli. Wdrażanie oraz wpływ na zmiany jakościowe tego systemu przedstawione w oparciu o funkcjonowanie przemysłu spożywczego na przykładzie Zakładu Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Prospona w Nowym Sączu. System HACCP obliguje producentów do przestrzegania zasad bezpieczeństwa w zakresie produkowanej żywności. Praca złożona jest z siedmiu rozdziałów, w których poruszana jest problematyka zasad wdrażania systemu HACCP, którego celem jest wzmożenie bezpieczeństwa produkowanej oraz konsumowanej żywności.

Opis

Słowa kluczowe

HACCP, jakość, kontrola jakości, przemysł spożywczy

Cytowanie