dc.contributor.advisor |
Chlipała, Paweł |
|
dc.contributor.author |
Pustułka Sławomir |
|
dc.date.accessioned |
2014-03-31T08:32:13Z |
|
dc.date.available |
2014-03-31T08:32:13Z |
|
dc.date.issued |
2007 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11199/7323 |
|
dc.description.abstract |
Praca poświęcona jest badaniu i ocenie usług, na przykładzie usług gastronomicznych świadczonych przez restaurację „Mekong”. Współcześnie, w dobie postępu technicznego istnieje konieczność ciągłego dostosowywania się do zmieniających warunków na rynku. Jakość staje się podstawowym wyznacznikiem wyboru produktów czy usług. Obecnie klienci ze względu na rosnące dochody są w stanie pozwolić sobie na wiele rzeczy. Mają szerszy dostęp do usług zaspokajających ich potrzeby. Dlatego więc jakość jest obecnie uznawana za jeden z najważniejszych elementów w konkurencji. W sferze konkurowania jakością niezmiernie ważny wydaje się proces gromadzenia informacji o jakości świadczonych usług. Informacja pozwala poznać opinię klientów na temat jakości usług, umożliwia ocenę tego procesu oraz pozwala wyciągnąć wnioski w jakim zakresie można dążyć do poprawy jakości usługi i zadowolenia klienta. Celem pracy jest ocena poziomu jakości usług gastronomicznych świadczonych w restauracji „Mekong” znajdującej się w Nowym Sączu. Wybrano działalność usługową, gdyż usługi są dobrami niematerialnymi i to stanowi ich jakościowy wyróżnik. Ocena tej jakości pozwoli menadżerom ustalić kierunek działań, aby zwiększać zyski i zapewnić lojalność klientom. |
pl |
dc.language.iso |
pl |
pl |
dc.rights |
licencja niewyłączna |
pl |
dc.subject |
usługa gastronomiczna |
pl |
dc.subject |
jakość usług |
pl |
dc.subject |
badania marketingowe |
pl |
dc.subject |
jakość usług restauracji "Mekong" |
pl |
dc.title |
Badanie jakości usług na przykładzie restauracji "Mekong" |
pl |
dc.title.alternative |
Gastronomic service quality assessment based on the example of the „Mekong” restaurant |
en |
dc.type |
masterThesis |
pl |