Ograniczanie wpływu hałasu na pracowników w przemyśle spożywczym na przykładzie Firmy Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o.

Ładowanie...
Miniatura

Data

2011-03-25 11:09:42

Tytuł czasopisma

ISSN czasopisma

Tytuł tomu

Wydawca

Abstrakt

Celem niniejszej pracy jest przedstawienie istniejących zagrożeń na stanowiskach pracy w palarni kawy, głównie związanych z hałasem. Omówione zostały profity uzyskane dzięki zastosowaniu środków technicznych, inwestowaniu w zabezpieczenia chroniące zdrowie użytkowników maszyn. W badanym przypadku analizowanym czynnikiem szkodliwym jest hałas występujący w Przedsiębiorstwie Segafredo Zanetti Poland zajmującym się produkcją i sprzedażą kawy. Praca składa się z pięciu rozdziałów, finalną częścią pracy będzie zakończenie podsumowujące rezultaty rozwiązań technicznych, organizacyjnych zastosowanych w Przedsiębiorstwie Segafredo Zanetti Poland, które przyczyniły się do poprawy warunków pracy pracowników.

Opis

Słowa kluczowe

bezpieczeństwo w pracy, palarnia kawy, hałas, ochrona zdrowia, Przedsiębiorstwo Segafredo Zanetti Poland, człowiek w pracy

Cytowanie