Ograniczanie wpływu hałasu na pracowników w przemyśle spożywczym na przykładzie Firmy Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o.
Ładowanie...
Data
2011-03-25 11:09:42
Autorzy
Tytuł czasopisma
ISSN czasopisma
Tytuł tomu
Wydawca
Abstrakt
Celem niniejszej pracy jest przedstawienie istniejących zagrożeń na stanowiskach pracy w palarni kawy, głównie związanych z hałasem. Omówione zostały profity uzyskane dzięki zastosowaniu środków technicznych, inwestowaniu w zabezpieczenia chroniące zdrowie użytkowników maszyn. W badanym przypadku analizowanym czynnikiem szkodliwym jest hałas występujący w Przedsiębiorstwie Segafredo Zanetti Poland zajmującym się produkcją i sprzedażą kawy. Praca składa się z pięciu rozdziałów, finalną częścią pracy będzie zakończenie podsumowujące rezultaty rozwiązań technicznych, organizacyjnych zastosowanych w Przedsiębiorstwie Segafredo Zanetti Poland, które przyczyniły się do poprawy warunków pracy pracowników.
Opis
Słowa kluczowe
bezpieczeństwo w pracy, palarnia kawy, hałas, ochrona zdrowia, Przedsiębiorstwo Segafredo Zanetti Poland, człowiek w pracy