dc.contributor.advisor |
Nalepka, Adam |
|
dc.contributor.author |
Salis, Monika |
|
dc.date.accessioned |
2014-07-11T09:58:07Z |
|
dc.date.available |
2014-07-11T09:58:07Z |
|
dc.date.issued |
2011-03-25 11:09:42 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11199/7952 |
|
dc.description.abstract |
Celem niniejszej pracy jest przedstawienie istniejących zagrożeń na stanowiskach pracy w palarni kawy, głównie związanych z hałasem. Omówione zostały profity uzyskane dzięki zastosowaniu środków technicznych, inwestowaniu w zabezpieczenia chroniące zdrowie użytkowników maszyn. W badanym przypadku analizowanym czynnikiem szkodliwym jest hałas występujący w Przedsiębiorstwie Segafredo Zanetti Poland zajmującym się produkcją i sprzedażą kawy. Praca składa się z pięciu rozdziałów, finalną częścią pracy będzie zakończenie podsumowujące rezultaty rozwiązań technicznych, organizacyjnych zastosowanych w Przedsiębiorstwie Segafredo Zanetti Poland, które przyczyniły się do poprawy warunków pracy pracowników. |
pl |
dc.language.iso |
pl |
pl |
dc.rights |
licencja niewyłączna |
|
dc.subject |
bezpieczeństwo w pracy |
pl |
dc.subject |
palarnia kawy |
pl |
dc.subject |
hałas |
pl |
dc.subject |
ochrona zdrowia |
pl |
dc.subject |
Przedsiębiorstwo Segafredo Zanetti Poland |
pl |
dc.subject |
człowiek w pracy |
pl |
dc.title |
Ograniczanie wpływu hałasu na pracowników w przemyśle spożywczym na przykładzie Firmy Segafredo Zanetti Poland Sp. z o.o. |
pl |
dc.title.alternative |
Restriction influence noise on employees in Food Industry as Illustrated with Segafredo Zanetti Poland Company |
pl |
dc.type |
bachelorThesis |
pl |
dc.date.updated |
2014-07-07T10:26:01Z |
|