Koncepcja zarządzania procesami i jej zastosowanie w systemie zarządzania sprzedażą usług gastronomicznych w pensjonacie

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ujwary-Gil, Anna
dc.contributor.author Szkaradziński, Rafał
dc.date.accessioned 2017-05-22T12:21:47Z
dc.date.available 2017-05-22T12:21:47Z
dc.date.issued 2011-11-24 10:15:07
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/9865
dc.description.abstract Praca przedstawia koncepcje zarządzania procesami w systemie zarządzania sprzedażą usług gastronomicznych pensjonatu. W pierwszym rozdziale przedstawiono pojęcia i klasyfikacje procesów w przedsiębiorstwie, następnie klasyczne i współczesne metody oraz narzędzia projektowania procesów zarządzania w przedsiębiorstwie. Następnie przedstawiono zagadnienia projektowania procesowej struktury organizacyjnej oraz określono miary oraz pomiar procesów zachodzących w przedsiębiorstwie. Rozdział drugi prezentuje metodyczne zagadnienia badań własnych w tym cel i hipotezy, metody badawcze, ogólną charakterystykę pensjonatu i jego strukturę organizacyjną oraz podział zadań, uprawnień i obowiązków oraz odpowiadające im instrumenty zarządzania w systemie sprzedaży usług gastronomicznych w pensjonacie. Ostatni rozdział to analizy i ocena badań procesów zachodzących w systemie zarządzania sprzedażą usług gastronomicznych w pensjonacie. pl
dc.description.abstract Below academic work presents the concepts of process management in a sales management system of gastronomic services in guest house. First chapter presents the concepts and classifications of processes in the enterprise, then it shows the classical and contemporary methods and design tools in the enterprise management processes. After that it presents the problem of designing an organizational structure and process of measurement and measurement of specified processes in the enterprise. The second chapter presents the methodological issues of personal research in this goal and hypotheses, research methods, general characteristics of the guest house and its organizational structure and division of tasks, permissions and responsibilities and the corresponding management tools in the sales system in the guest house gastronomic services. The last chapter is the analysis and evaluation of research processes in the sales management system of gastronomic services in the guest house. pl
dc.language.iso pl pl
dc.rights open access
dc.rights licencja niewyłączna
dc.subject zarządzanie procesowe pl
dc.subject usługi gastronomiczne pl
dc.subject systemy zarządzania pl
dc.subject dokumentacja procesowa pl
dc.subject diagramy blokowe pl
dc.subject pomiar procesów pl
dc.subject pensjonat pl
dc.subject process management pl
dc.subject gastronomic services pl
dc.subject management systems pl
dc.subject documentation of process pl
dc.subject block diagrams pl
dc.subject measurement of processes pl
dc.subject guest house pl
dc.title Koncepcja zarządzania procesami i jej zastosowanie w systemie zarządzania sprzedażą usług gastronomicznych w pensjonacie pl
dc.title.alternative The concept of processes management and its application in the sale management system of the gastronomic services in the pension pl
dc.type masterThesis pl
dc.date.updated 2017-01-09T08:55:40Z


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • Prace magisterskie [3237]
    [Zgodnie z obowiązującą procedurą nie udostępniamy pełnych wersji prac dyplomowych]
  • Prace dyplomowe wyróżnione - Pełne teksty - Full text [376]
    W tej kolekcji zostały zamieszczone pełne teksty prac dyplomowych studentów wyróżnionych przez Komisję Uczelnianą. Zakres chronologiczny kolekcji obejmuje prace z lat 2008 - 2014 i będzie sukcesywnie uzupełniany o nowe dokumenty.

Show simple item record

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info