dc.contributor.advisor |
Woźniak, Dariusz |
|
dc.contributor.author |
Frączyk, Krystyna |
|
dc.date.accessioned |
2018-02-27T14:27:34Z |
|
dc.date.available |
2018-02-27T14:27:34Z |
|
dc.date.issued |
2010-09-29 09:09:28 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11199/10316 |
|
dc.description.abstract |
Pierwszy rozdział wyjaśnia pojęcie rynku oraz jego rodzaje. Jakie czynniki wpływają na kształtowanie się popytu i podaży oraz kiedy występuje równowaga rynkowa. Sklasyfikowano podstawowe modele rynkowe pokazując ich przykłady. Wyjaśniono pojęcie ceny oraz funkcje jakie spełnia w procesach gospodarczych, jaka jest rola ceny w kreowaniu popytu i podaży. W drugim rozdziale wyjaśnione zostało pojęcie handlu, przedstawione zostały jego formy. Dokonano klasyfikacji punktów sprzedaży detalicznej biorąc pod uwagę wielkopowierzchniowe obiekty handlowe, sprzedaż drobnodetaliczną oraz sprzedaż specjalną. Opisano w jaki sposób dokonuje się zaopatrzenia i co należy brać pod uwagę przy zapewnieniu odpowiedniego zapasu towarów w punktach handlowych. Trzeci rozdział opisuje Sklep Spożywczy, jako jednostkę handlu detalicznego, przedstawia otoczenie, w którym jednostka funkcjonuje. Scharakteryzowano grupy konsumentów, przeprowadzono analizę SWOT, na podstawie której dokonano prognozy kierunków rozwoju Sklepu w najbliższych latach 2010-2012. |
pl |
dc.description.abstract |
The first chapter explains the concept of the market and its types. Which factors influence the formation of the supply and demand and when the market equilibrium takes place. The basic market models have been classified and their examples have been shown. The concept of price, the role of price in creating the demand and supply, and the functions that it fulfills in the economic process have also been explained. In the second chapter the concept of trade has been explained, its forms have been introduced. The retail outlets have been classified, taking into account multi-areas commercial facilities, small sales retail outlets and special sales. It has been described how the supplies are made and what needs to be taken into account in providing the adequate goods’ supply in the outlets. The third chapter describes a grocery store as a retail trade unit, it presents the environment in which the entity operates. The groups of consumers have been characterized, a SWOT analysis has been conducted on the basis of which predictions of trends development of the store for the coming period 2010-2012 have been estimated. |
pl |
dc.language.iso |
pl |
pl |
dc.rights |
licencja niewyłączna |
|
dc.subject |
popyt |
pl |
dc.subject |
podaż |
pl |
dc.subject |
rynek |
pl |
dc.subject |
konkurencja |
pl |
dc.subject |
analiza |
pl |
dc.subject |
demand |
pl |
dc.subject |
supply |
pl |
dc.subject |
analysis |
pl |
dc.subject |
market |
pl |
dc.title |
Analiza rynku z perspektywy małego przedsiębiorstwa. Przypadek sklepu spożywczo-przemysłowego KRYSTYNKA |
pl |
dc.title.alternative |
Condition and prospects of the development of small merchanting buisnesses on the example of an industrial-grocery store |
pl |
dc.type |
masterThesis |
pl |
dc.date.updated |
2018-02-13T08:49:36Z |
|