Restrukturyzacja systemu wynagrodzeń na podstawie Firmy Cukierniczej "A.Blikle"

Brak miniatury

Data

2003

Tytuł czasopisma

ISSN czasopisma

Tytuł tomu

Wydawca

Abstrakt

Celem pracy jest analiza restrukturyzacji systemu wynagrodzeń na podstawie Firmy Cukierniczej A.Blikle. Przedstawiono uwarunkowania restrukturyzacji wynagrodzeń, pojęcie i rodzaje restrukturyzacji, istotę restrukturyzacji systemu wynagrodzeń oraz istotę i funkcje wynagrodzeń. Opisano istotę i metody wartościowania pracy i dokonano charakterystyki metod wartościowania pracy z uwzględnieniem metody G.W. Hagnera i H. Wenga oraz metody UMEWAP-95. Przedstawiono charakterystykę firmy „A.Blikle” i stosowanego w niej systemu wynagrodzeń pracowników. Dokonano wartościowania wybranych stanowisk pracy metodą G.W. Hagnera i H. Wenga, wyceny wybranych stanowisk pracy metodą UMEWAP-95 oraz porównania wyników uzyskanych metodą G.W. Hagnera i H. Wenga oraz UMEWAP-95. Przedstawiono porównanie wielkości wynagrodzeń przed i po wartościowaniu pracy.

Opis

Słowa kluczowe

zarządzanie, system wynagrodzeń, restrukturyzacja wynagrodzeń, wartościowanie pracy, metody wartościowania pracy, metoda G.W. Hagnera, metoda H. Wenga, metoda UMEWAP-95

Cytowanie