Restrukturyzacja systemu wynagrodzeń na podstawie Firmy Cukierniczej "A.Blikle"

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Wdowiak, Wojciech
dc.contributor.author Cymborska Magdalena
dc.date.accessioned 2014-01-03T13:22:08Z
dc.date.available 2014-01-03T13:22:08Z
dc.date.issued 2003
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/3237
dc.description.abstract Celem pracy jest analiza restrukturyzacji systemu wynagrodzeń na podstawie Firmy Cukierniczej A.Blikle. Przedstawiono uwarunkowania restrukturyzacji wynagrodzeń, pojęcie i rodzaje restrukturyzacji, istotę restrukturyzacji systemu wynagrodzeń oraz istotę i funkcje wynagrodzeń. Opisano istotę i metody wartościowania pracy i dokonano charakterystyki metod wartościowania pracy z uwzględnieniem metody G.W. Hagnera i H. Wenga oraz metody UMEWAP-95. Przedstawiono charakterystykę firmy „A.Blikle” i stosowanego w niej systemu wynagrodzeń pracowników. Dokonano wartościowania wybranych stanowisk pracy metodą G.W. Hagnera i H. Wenga, wyceny wybranych stanowisk pracy metodą UMEWAP-95 oraz porównania wyników uzyskanych metodą G.W. Hagnera i H. Wenga oraz UMEWAP-95. Przedstawiono porównanie wielkości wynagrodzeń przed i po wartościowaniu pracy. pl
dc.language.iso pl pl
dc.rights licencja niewyłączna pl
dc.subject zarządzanie pl
dc.subject system wynagrodzeń pl
dc.subject restrukturyzacja wynagrodzeń pl
dc.subject wartościowanie pracy pl
dc.subject metody wartościowania pracy pl
dc.subject metoda G.W. Hagnera pl
dc.subject metoda H. Wenga pl
dc.subject metoda UMEWAP-95 pl
dc.title Restrukturyzacja systemu wynagrodzeń na podstawie Firmy Cukierniczej "A.Blikle" pl
dc.type masterThesis pl


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info