Entrepreneurship Processes and Small Farms Achievements: Empirical Analysis of Linkage

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Apata, Temidayo Gabriel
dc.date.accessioned 2015-12-19T15:30:41Z
dc.date.available 2015-12-19T15:30:41Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Apata, T.G., Entrepreneurship Processes and Small Farms Achievements: Empirical Analysis of Linkage. Journal of Entrepreneurship, Management and Innovation (JEMI), 2015, vol. 11, nr 2 : Entrepreneurship: Intentions, Institutions And Processes. Ed. by A. Ujwary-Gil, K. Klincewicz, s. 105-126 pl
dc.identifier.issn 2299-7326
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/8819
dc.description.abstract Entrepreneurship process has been argued as opportunity-driven, creative, and resource-efficient, that could influence income generation of small farmers that adopted entrepreneurial skills and innovation into their farming operations. This study examines entrepreneurship process strategies employed to income increase by small farmers, evidence from southwest of Nigeria. The sampling procedures entail three stages of samples selection of 240 farmers but only 200 data was useful. Descriptive statistical and inferential statistics were used to analyze and describe the data. Respondents’ age ranges from 16 to 65 years old, mean age was 36.16 years. The study found out that 5 % of the samples had modest communication skills that aid adoption of effective entrepreneurial processes and about 83% have a strong belief in one’s self to succeed. Successful farmers had multiple sources of related income generation business ventures. Targeting the entrepreneurs for support could make them even more effective. pl
dc.description.abstract Proces przedsiębiorczości jest prezentowany jako stymulowany przez szanse, kreatywny, eksploatujący zasoby w efektywny sposób i mogący wpływać na tworzenie dochodów drobnych rolników, którzy wykorzystują umiejętności przedsiębiorcze i innowacje w swojej działalności. Artykuł analizuje strategie przedsiębiorcze w oparciu o dane empiryczne zebrane w południowo-zachodniej Nigerii. Badania opierały się na próbie 240 rolników, z których wykorzystano odpowiedzi 200 respondentów. Do analizy i opisu danych stosowano statystyki opisowe i techniki wnioskowania statystycznego. Przedział wiekowy respondentów wahał się od 16 do 65 lat, a średnia wieku wynosiła 36,16 lat. Badania wykazały, że 5% uczestników próby posiadało umiarkowane kompetencje komunikacyjne, wspomagające skuteczność procesów przedsiębiorczości, a około 83% wykazywało się silną wiarą w siebie i własny sukces. Rolnicy z powodzeniem prowadzący gospodarstwa, podejmowali też wiele powiązanych aktywności zarobkowych. Precyzyjne ukierunkowanie wsparcia publicznego dla przedsiębiorców może przyczynić się do zwiększenia ich efektywności. pl
dc.language.iso en pl
dc.publisher Nowy Sacz School of Business – National-Louis University pl
dc.rights open access pl
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Poland *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/pl/ *
dc.subject agricultural entrepreneurship pl
dc.subject entrepreneurial skills pl
dc.subject effective management pl
dc.subject small farms pl
dc.subject entrepreneurial learning identity pl
dc.subject przedsiębiorczość rolna pl
dc.subject umiejętności w zakresie przedsiębiorczości pl
dc.subject efektywne zarządzanie pl
dc.subject małe gospodarstwa rolne pl
dc.subject identyfikacja potrzeb szkoleniowych pl
dc.title Entrepreneurship Processes and Small Farms Achievements: Empirical Analysis of Linkage pl
dc.type article pl


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

open access Except where otherwise noted, this item's license is described as open access

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info