Zagrożenia i czynniki szkodliwe dla zdrowia w piekarni oraz sposoby ich ograniczania na przykładzie "HANDBUD - BIS" Zakładu Produkcyjno - Handlowo - Usługowego Adolf Madeja

WSB-NLU Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Nalepka, Adam
dc.contributor.author Kozioł, Anna
dc.date.accessioned 2017-04-06T08:27:01Z
dc.date.available 2017-04-06T08:27:01Z
dc.date.issued 2011-06-23 13:59:01
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11199/9785
dc.description.abstract Tematem niniejszej pracy są zagrożenia i czynniki szkodliwe dla zdrowia, jakie występują w piekarni oraz sposoby ich ograniczania na przykładzie „HANDBUD – BIS” Zakładu Produkcyjno – Handlowo – Usługowego Adolf Madeja. Celem pracy jest ukazanie oraz analiza zagrożeń i czynników szkodliwych dla zdrowia w piekarni oraz sposobów ich ograniczania. Materiał został opracowany na podstawie podręczników oraz dokumentów otrzymanych z piekarni „HANDBUD –BIS” Zakładu Produkcyjno – Handlowo – Usługowego Adolf Madeja. Pozwolił on przedstawić sposób funkcjonowania typowej piekarni, zagrożenia, jakie w niej występują oraz opracować zasady działania poprzez odpowiednią kontrolę i przestrzeganie przepisów bhp. W pracy są uwzględnione wszystkie informacje o zagrożeniach, jakie mogą wystąpić w piekarni. Są wśród nich także informacje dotyczące typowych prac związanych z funkcjonowaniem piekarni, scharakteryzowane są stanowiska pracy, maszyny i urządzenia oraz wyroby piekarnicze. Analiza zagrożeń ma za zadanie ukazać stopień niebezpieczeństwa tych zagrożeń dla zdrowia człowieka oraz sposób, w jaki można je skutecznie eliminować, a jeśli to niemożliwe, ograniczać zgodnie z przyjętymi ustawami i normami. pl
dc.language.iso pl pl
dc.rights licencja niewyłączna
dc.subject zagrożenia w pracy pl
dc.subject procesy piekarnicze pl
dc.subject Bezpieczeństwo i Higiena Pracy pl
dc.title Zagrożenia i czynniki szkodliwe dla zdrowia w piekarni oraz sposoby ich ograniczania na przykładzie "HANDBUD - BIS" Zakładu Produkcyjno - Handlowo - Usługowego Adolf Madeja pl
dc.title.alternative Hazards and factors detrimental to health in the bakery and ways of reducing them as exemplified by "HANDBUD - BIS" Adolf Madeja Manufacturing - Trade and Services Company pl
dc.type bachelorThesis pl
dc.date.updated 2017-01-05T13:29:59Z


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search WSB-NLU Repository


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics

Info