Kobieta jako matka, pracownik. Badania empiryczne kobiet powracających do pracy po urodzeniu dziecka - Muchniewicz, Paulina (My University, 2012)
Celem niniejszej pracy jest pokazanie oraz uświadomienie problemu kobiet powracających do pracy po urodzeniu dziecka, które jednocześnie pełnią rolę pracowników, jak i matek. To próba oceny ich sytuacji społeczno-ekonomicznej. Uzyskane wyniki mogą być elementem sugestii pewnych zmian w zakresie powrotu kobiet do pracy. Aby zrealizować powyższy cel przeprowadzono badania na grupie 60 kobiet. Badania te miały charakter dobrowolny oraz anonimowy. Ostatnią część pracy stanowi zakończenie, bibliografia, spis rysunków, tabel i wykresów oraz załącznik zawierający kwestionariusz ankiety.
Woman as a mother, employee. Empirical research of women returning to work after childbirth
Keywords: kobieta; praca; powrót do pracy; sytuacja społeczno-ekonomiczna