Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych i Pracownicza Kasa Zapomogowo - Pożyczkowa - Ogorzały, Iwona (My University, 2014)
Celem pracy było podjęcie analizy działalności socjalnej prowadzonej w firmie „Sądeckie Wodociągi” Sp. z o.o. a szczegółowo zarządzanie Zakładowym Funduszem Świadczeń Socjalnych. Postawionymi celami było zidentyfikowanie działalności socjalnej w Spółce „Sądeckie Wodociągi”, analiza zarządzania Zakładowym Funduszem Świadczeń Socjalnych i Pracowniczą Kasą Zapomogowo-Pożyczkową a także zbadanie partycypacji w zarządzaniu świadczeniami socjalnymi. Na podstawie dokumentów przeprowadzono analizę i uzyskano odpowiedzi na postawione pytania o podstawę prawną ZFŚS, stanowiska zarządzające, kto podejmuje decyzję, co znajduje się w ofercie Spółki „Sądeckie Wodociągi” oraz kto korzysta z oferty.

The aim of the bachelor's thesis was to undertake the analysis of social activity carried out in the company "Sądeckie Wodociągi" Sp. z o.o. and detailed management of Departmental Social Fund. Main goal was to identify the social activities of the Company "Sadeckie Wodociągi" , the analysis of management in the Departmental Social Fund and the Employees Cash assistance and loan and examine participation in the management of social services. Based on an analysis of documents and responding to questions about the legal basis for the Social Fund, managerial positions, who decides what is offered by the Company "Sadeckie Wodociągi" and who benefits from the offer.
Institutional fund of social service and working cash office relief - loan
Keywords: polityka socjalna; polityka społeczna; „Sądeckie Wodociągi” Spółka z o.o.; Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych; Pracownicza Kasa Zapomogowo-Pożyczkowa; social policy; "Sadeckie Wodociągi" limited liability company (Ltd); the Social Fund; Employees Cash assistance and loan