Realizacja aplikacji internetowej do obsługi rezerwacji wizyt w gabinetach lekarskch - Furca, Jacek (My University, 2014)
Celem niniejszej pracy dyplomowej była realizacja aplikacji internetowej do obsługi rezerwacji wizyt lekarskich online. Aplikacja opiera się o technologie takie jak PHP, MySQL, JavaScript, AJAX oraz XHTML. Zastosowano podział funkcjonalny na trzy moduły, ze względu na założenia aplikacji, które przewidują trzy typy użytkowników, jakimi są administratorzy, lekarze oraz pacjenci. Każdy typ użytkownika posiada oddzielny interfejs zróżnicowany pod względem funkcjonalności. Praca dyplomowa zawiera wstęp, jeden rozdział teoretyczny, jeden rozdział z instrukcją obsługi, jeden rozdział dotyczący implementacji aplikacji, podsumowanie oraz bibliografię. Opis technologii wykorzystanych w tworzeniu aplikacji, zawarto w rozdziale teoretycznym. Rozdział z instrukcją obsługi zawiera podręcznik użytkownika wraz z szczegółowym opisem procesu instalacji aplikacji i wymagań technicznych. Kod źródłowy aplikacji został omówiony w rozdziale dotyczącym implementacji. Podsumowanie zawiera moje osobiste wnioski dotyczące funkcjonalności aplikacji.

The aim of this dissertation was the implementation of a web application to handle booking appointments online. The application is based on technologies such as PHP, MySQL, JavaScript, AJAX and XHTML. It has been divided into three functional modules, due to the application assumption which assumes three types of users, administrators, doctors and patients. Each user type has a separate interface diverse in terms of functionality. The dissertation consists of an introduction, one theoretical chapter, one chapter with user manual, chapter on application implementation, summary and bibliography. Description of the technologies used in the process of application creation is included in the theoretical section. The chapter with user manual contains information regarding system usage as well as detailed description of the application installation process and technical requirements. The application source code is discussed in the implementation section. The summary contains my personal conclusions regarding the application functionality.
Implementation of a web application for service booking in medical consulting rooms
Keywords: aplikacja internetowa; rezerwacja wizyt online; system rezerwacji online; pacjent; lekarz; php; mysql; AJAX; xhtml; java script; web application; online appointment booking; online booking system; patient; doctor