Doskonalenie procesu pozyskiwania pracowników na przykładzie PZU S.A. - Matuła, Krzysztof (My University, 2005)
Przedmiotem niniejszej pracy magisterskiej, jest próba przedstawienia procesu rekrutacyjnego oraz bieżące doskonalenie jego istotnych funkcji, w celu pozyskiwania pracowników. Zakres opracowania oparty jest na przykładzie jednej z nowosądeckich firm ubezpieczeniowych PZU S.A. W opracowaniu przedstawiono proces rekrutacyjny jako niezbędny i podstawowy element w kształtowaniu kadry pracowniczej firmy.
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; kapitał ludzki; planowanie zatrudnienia; rekrutacja; selekcja; adaptacja do pracy; PZU S.A.