Strategia rozwoju małego przedsiębiorstwa na podstawie firmy Elmetron Sp. j. - Olszewski Ryszard (My University, 2005)
Praca poświęcona jest zagadnieniom zarządzania strategicznego. Celem niniejszej pracy jest przedstawienie koncepcji zarządzania strategicznego oraz opracowanie podstawowych założeń strategii dla małego przedsiębiorstwa Elmetron Sp.j. Wybór firmy Elmetron nie był przypadkowy. Autor związany jest z firmą zarówno od strony profesjonalnej, jak i prywatnej. Niniejsza praca ma charakter aplikacyjny, co oznacza, że analizy i opracowane dla niej strategie przyczynią się do rozwoju firmy.
Keywords: strategia rozwoju firmy; zarządzanie strategiczne; analiza SWOT; planowanie strategiczne; małe przedsiębiorstwo; gospodarka rynkowa; marketing