Determinanty kształtujące działalność promocyjną firm farmaceutycznych na rynku polskim - Słoniowska Monika (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza determinantów kształtujących działalność promocyjną firm farmaceutycznych na rynku polskim. Przedstawiono promocję jako instrument marketingu firm zorientowanych rynkowo. Dokonano charakterystyki rynku farmaceutycznego w Polsce oraz opisano specyfikę promocji na rynku farmaceutycznym. Przedstawiono identyfikację czynników kształtujących działania promocyjne firm farmaceutycznych w oparciu o badania.
Keywords: zarządzanie; promocja; marketing; rynek farmaceutyczny; polityka promocji; marketing-mix; promocja leków