Instrumenty finansowe w działalności podmiotu gospodarczego - ich wycena i ewidencja na przykładzie firmy KGHM Polska Miedź S.A. w Lubinie - Gargas Ewa (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza instrumentów finansowych w działalności podmiotu gospodarczego - ich wycena i ewidencja na przykładzie firmy KGHM Polska Miedź S.A. w Lubinie. Przedstawiono pojęcie i klasyfikację instrumentów finansowych oraz zaprezentowano ich ewidencję i wycenę. Przedstawiono charakterystykę gospodarczą i finansową spółki KGHM Polska Miedź S.A. w Lubinie oraz instrumenty finansowe w działalności firmy.
Keywords: finanse; instrumenty finansowe; rynek kapitałowy; rynek pieniężny; instrumenty pochodne; rachunkowość; wycena instrumentów finansowych; ewidencja instrumentów finansowych