Ocena procesu restrukturyzacji organizacyjnej w Rafinerii Nafty "Glimar" S.A. - Traciak Wojciech (My University, 2003)
Celem pracy jest ocena procesu restrukturyzacji organizacyjnej w Rafineri Nafty Glimar S.A. Przedstawiono pojęcie, istotę i cele restrukturyzacji przedsiębiorstw. Dokonano charakterystyki typowych przedsięwzięć restrukturyzacyjnych. Zaprezentowano Rafinerię Nafty Glimar S.A oraz przedstawiono kierunki jej restrukturyzacji. Dokonano charakterystyki podmiotów zależnych powstałych w wyniku restrukturyzacji organizacyjnej oraz analizy i oceny efektów działań restrukturyzacyjnych.
Keywords: zarządzanie; restrukturyzacja przedsiębiorstw; outsourcing; benchmarking; reengineering; spin-off; lean management; restrukturyzacja organizacyjna