Ulgi i zwolnienia w podatku dochodowym od osób fizycznych w latach 1998 - 2002 - Plata Agnieszka (My University, 2004)
Celem pracy jest prezentacja systemu ulg i zwolnień w podatku dochodowym od osób fizycznych w latach 1998 – 2002. Dokonano ogólnej charakterystyki ulg i zwolnień podatkowych oraz przedstawiono ulgi i zwolnienia w konstrukcji podatku dochodowego od osób fizycznych. Dokonano analizy kształtowania się odliczeń od dochodu i od podatku w latach 1998-2002 oraz oceny odliczeń od podatku za lata 1998-2002.
Keywords: podatek dochodowy; ulgi i zwolnienia; odliczenia od dochodu; odliczenia od podatku; zwolnienia podatkowe; system podatkowy; wyłączenia z opodatkowania