Diagnoza struktury i strategii przedsiębiorstwa Iker w Nowym Sączu - Tomasik Katarzyna (My University, 2006)
Celem pracy jest diagnoza struktury i strategii przedsiębiorstwa IKER w Nowym Sączu - przedstawienie nie tylko teoretycznych podstaw z zakresu projektowania struktur organizacyjnych oraz formułowania strategii, ale również zobrazowanie możliwości ich wdrożenia. W pracy przedstawiono definicje struktur organizacyjnych, etapy i zasady budowy struktur oraz ich cechy, a także związki struktury organizacyjnej ze strategią. Opisano elementy zarządzania strategicznego, podstawowe rodzaje strategii rozwoju organizacji oraz procesy jej budowy. Scharakteryzowano historię strukturę i rozwój badanej firmy, a także jej produkty oraz krajowy rynek oraz dokonano analizy otoczenia konkurencyjnego firmy na rynku polskim. Przedstawiono kompleksowe analizy struktury organizacyjnej, rozwoju organizacji, celów strategicznych przedsiębiorstwa, zaproponowano strategię działania dla przedsiębiorstwa oraz dokonano oceny strategii.
Diagnosis of structure and strategy of Iker company in Nowy Sącz
Keywords: zarządzanie strategiczne; strategia przedsiębiorstwa; struktura organizacyjna; budowa strategii; związki struktury ze strategią