Diagnoza strategii rozwoju "Uzdrowiska Kopalnia Soli Bochnia" Spółka z o.o. na lata 1998 - 2002 - Kocoł, Katarzyna (My University, 2003)
Praca ma na celu przedstawienie diagnozy strategii rozwoju Uzdrowiska Kopalnia Soli Bochnia spółka z o.o. na lata 1998 – 2002. Wyjaśniono istotę rozwoju oraz modele rozwoju przedsiębiorstwa, pojęcie oraz rodzaje strategii rozwoju i jej znaczenie dla przedsiębiorstwa. Opisano proces budowy strategii rozwoju firmy oraz omówiono strategie rozwoju realizowane w okresie powstania, wzrostu oraz dojrzałości przedsiębiorstwa. Dokonano charakterystyki Uzdrowiska Kopalnia Soli Bochnia - przedstawiono genezę powstania firmy, przedmiot jej działalności, pozycję firmy na rynku, sytuację prawną Spółki oraz obraz struktury organizacyjnej. Zaprezentowano strategię rozwoju Uzdrowiska Kopalnia Soli Bochnia, analizę jej realizacji oraz kierunki doskonalenia strategii rozwoju.
Keywords: strategia rozwoju; modele rozwoju przedsiębiorstwa; sektor usług; uzdrowisko