Wpływ pomocy publicznej na rozwój regionów w Polsce na przykładzie gminy Łącko - Duda, Anna (My University, 2010)
Celem niniejszej pracy jest zbadanie sposobu działania i efektywności pozyskiwania środków pomocy publicznej, przedstawienie możliwości pozyskiwania środków pomocy regionalnej oraz intensywność tejże pomocy. Kolejnymi celami pracy jest ukazanie wielkości oraz specyfiki regulacji prawnych pomocy regionalnej udzielanej w Polsce. Ponadto intencją Autorki pracy było przeprowadzenie analizy porównawczej polityki regionalnej w Polsce na tle tendencji wspólnotowych, a także przedstawienie analizy wykorzystywania pomocy publicznej w rozwoju gminy Łącko.
Influence state aid on development of region in Poland on example of gmina Łącko
Keywords: pomoc publiczna; rozwój regionalny; pomoc regionalna; pomoc regionalna UE; gmina