Innowacyjność w przedsiębiorstwie TAMEL.S.A. - Kaczor, Katarzyna (My University, 2009)
Przedsiębiorstwo podejmując działalność innowacyjną stawia sobie określone cele , które kształtują się odmiennie w zależności od jego możliwości, profilu działalności a także otoczenia w którym funkcjonuje. Ujmując w najprostszy sposób innowacja to: nowość, ulepszenie, reforma, nowa metoda. Może ona dotyczyć wszelkich dziedzin i sfer oddziaływań. Natomiast proces innowacji jest określony jako dynamiczny zespół działań, któremu towarzyszą nowe pomysły i nowe rozwiązania innowacyjne. Przedsiębiorstwo, aby mogło w dzisiejszych czasach, utrzymać przewagę konkurencyjną na rynku musi inwestować w innowacje. Starałam się ukazywać jakie przeszkody (bariery) może napotkać na swej drodze przedsiębiorstwo, które stara się wprowadzać innowacje , jak również pokazać, co dzięki innowacjom może zyskać.
Innovation in the TAMEL S.A. enterprise
Keywords: innowacje; przedsiębiorstwa