Kredyty i depozyty banku - Michalik Bogumiła (My University, 2004)
Praca ma na celu omówienie kredytu i depozytu banku oraz ich ewidencji księgowej na przykładzie PKO BP S.A. Omówiono aspekty formalno prawne działalności kredytowej banku oraz dokonano charakterystyki umowy kredytu bankowego. Dokonano klasyfikacji kredytów a także przedstawiono rodzaje i charakterystykę pobieranych prowizji i opłat oraz odsetek od kredytów. Przedstawiono cechy ewidencji księgowej w banku oraz opracowano kilka przykładów praktycznych, które przybliżają sposób ewidencji wybranych czynności bankowych z zakresu kredytów.
Keywords: kredyty; depozyty; rachunkowość bankowa; ewidencja księgowa; Bank PKO BP S.A.