Aplikacja "Gdzie jesteś?" dla systemu Android - Jachera, Piotr (My University, 2010)
Celem pracy było rozwiązanie problemu związanego z przekazywaniem pozycji geograficznej i dodatkowych punktów wygenerowanych przez użytkownika wiadomością sms. Postanowiono więc napisać program, który wykona to w prosty i szybki sposób. Aplikacja została napisana na platformę Andorid w wersji API7. Wykorzystuje pakiet Google maps, GPS oraz kompas. W kolejnych rozdziałach przedstawiono poszczególne etapy pracy. Począwszy od rozdziału II gdzie opisano środowisko oraz narzędzia, które były wykorzystane podczas pracy nad programem. Rozdział III omawia wszystkie funkcje aplikacji. Rozdział IV natomiast przedstawia instalacje środowiska developerskiego oraz testowego, jak również architekturę i fragmenty kodów. Ostatnim rozdziałem jest podsumowanie, w którym zamieszczone zostały przemyślenia na temat dalszego rozwoju aplikacji. Cel pracy został osiągnięty, wszystkie założenia postawione na początku zostały spełnione. Program jest prosty w obsłudze i intuicyjny.
Application "Where you are?" for Android system
Keywords: programy komputerowe; aplikacje internetowe; platformy technologiczne; system operacyjny