Rozwój bankowości elektronicznej w Polsce - Pawlikowski, Mateusz (My University, 2012)
Niniejsza praca ma charakter merytoryczno-analityczny i poświęcona jest bankowości elektronicznej. Jej celem jest analiza rozwoju e-bankingu w Polsce i w Europie. W pracy postawiono tezę, że bankowość elektroniczna z roku na rok znajduje coraz więcej zwolenników, staje się coraz bardziej powszechna i jest dla ludzi bardziej ekonomiczna niż zwykła, tradycyjna bankowość. Funkcjonalności, które skutecznie działają w e-bankowości nie wyczerpują potencjału, pojawiającego się wraz z rozwojem technologii. Doradztwo Online, rozbudowane usługi bankowości internetowej dla przedsiębiorstw, spersonalizowane całkowicie internetowe serwisy transakcyjne, które dostosowują się do potrzeb klientów, umożliwiające kompleksową obsługę finansowo-księgową połączoną z zarządzaniem stanami produktów na magazynie, wymiana faktur za pomocą internetowej bankowości to tylko niektóre z punktów, w kierunku których rozwijały się będą się systemy e-bankowości.
Development of electronic banking in Poland
Keywords: bankowość elektroniczna; bankowość internetowa; e-banking; technologia