Patena, WiktorRadoń, Sławomir Grzegorz2013-09-052013-09-052009-02-10http://hdl.handle.net/11199/565Praca koncentruje się na wycenie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „Szarek” z siedzibą w Jarosławiu. Jest to firma rodzinna należąca do sektora MSP. Właściciele firmy udostępnili bilanse oraz rachunek zysków i strat za dane okresy, oraz podali w wywiadzie przeprowadzonym przez autora inne niezbędne informacje odnośnie sytuacji finansowej firmy oraz sposobu jej funkcjonowania. Na tej podstawie możliwe było dokonanie wyceny firmy dwoma wybranymi metodami. W pierwszej części pracy przedstawiono bardziej szczegółowe informacje o ZPM „Szarek”. Następnie prezentowane są najczęściej stosowane metody wyceny przedsiębiorstw wraz ze wskazaniem na ich najważniejsze wady i zalety. W dalszej części, po dokonaniu wyboru konkretnych dwóch metod praca przyjmuje strukturę raportu z wyceny. Kolejne rozdziały prezentują sposób oraz wyniki oszacowania wartości przedsiębiorstwa wybranymi metodami.pllicencja niewyłącznametody wyceny przedsiębiorstwawycena przedsiębiorstwawartość przedsiębiorstwaprzetwórstwo mięsneWycena przedsiębiorstwa na przykładzie ZPM "Szarek"Valuation of the ZPM “Szarek” CompanymasterThesis2013-08-01