Zintegrowane systemy zarządzania jakością ISO i HCCP w polskich przedsiębiorstwach branży spożywczej na przykładzie firmy Rajdimpex z Suchej Beskidzkiej - Otfinowska Agnieszka (My University, 2004)
Celem pracy jest ukazanie sposobu funkcjonowania zintegrowanego systemu zarządzania HACCP i ISO na przykładzie działalności firmy Rajdimpex z Suchej Beskidzkiej. Ukazano znaczenie zarządzania jakością dla rozwoju firmy oraz przedstawiono definicje jakości, zarządzania jakością i systemu zarządzania jakością. Dokonano charakterystyki firmy Rajdimpex oraz analizy przyjętego tam zintegrowanego systemu zarządzania jakością.
Keywords: zarządzanie jakością; HACCP; ISO; certyfikacja; HACCP w UE; ISO 9001:2000