Rekrutacja i selekcja pracowników na przykładzie firmy ubezpieczeniowej Aviva Commercial Union - Mikołajczyk, Kinga (My University, 2009)
Celem pracy jest pokazanie czym są oba procesy rekrutacji i selekcji pracowników oraz jak duże znaczenie w ich przebiegu ma zaangażowanie potencjału ludzkiego w wykonywane zadania. Ponieważ nie każdy kandydat nadaje się do pracy w charakterze agenta ubezpieczeniowego, właściwie przeprowadzona rekrutacja a następnie selekcja pomaga wyłonić spośród wszystkich kandydatów, tych najbardziej pożądanych. W pracy zaprezentowane zostały narzędzia, za pomocą których można osiągnąć ten cel. Pierwsze dwa rozdziały stanowią część teoretyczną pracy, natomiast rozdział III w całości prezentuje praktyczną stronę zastosowania procesów rekrutacyjno – selekcyjnych w firmie ubezpieczeniowej Aviva Commercial Union. Praca będzie przedstawiać kolejne kroki rekrutacji oraz selekcji pracowników.
Recruitment and selection of employees on example of Aviva Commercial Union
Keywords: zarządzanie zasobami ludzkimi; rekrutacja pracowników; selekcja personalna