Analiza systemu motywowania pracowników LUKAS Banku S.A. w świetle wyników badań - Krakowski, Marcin (My University, 2011)
Podstawowym celem niniejszej pracy jest przedstawienie i ocena zagadnień związanych z pojęciem motywacji, oraz potwierdzenie tezy, iż motywacja ma istotny wpływ na zarządzanie przedsiębiorstwem poprzez próbę poddania analizie systemu motywowania w LUKAS Banku S.A. Bank ten został wybrany nieprzypadkowo, jest on bowiem jednym z większych pracodawców w Polsce, zatrudniający ludzi w różnych działach. Całość problematyki została zawarta w czterech rozdziałach. Dla potrzeb części teoretycznej niniejszej pracy wykorzystano dostępną literaturę, opracowania naukowe, czasopisma oraz ze względu na zawarte w nich najnowsze informacje - portale internetowe związane z tematem motywowania. Natomiast dla części praktycznej pomocne były materiały uzyskane w firmie LUKAS Bank S.A. oraz wiadomości znajdujące się na stronie internetowej firmy. W celu przeprowadzenia badań użyto stworzoną dla potrzeb pracy ankietę, którą przeprowadzono wśród pracowników LUKAS Banku S.A.
An analysis of LUKAS Bank S.A. employee motivational system based on research results
Keywords: motywacja; zarządzanie przedsiębiorstwem; motywowanie pracowników; motywacja do pracy; systemy motywacyjne; system motywacyjny przedsiębiorstwa; LUKAS Bank S.A.