Tworzenie złożonego systemu informatycznego z użyciem Microsoft Solution Framework - Trelit Mateusz (My University, 2006)
Głównym celem niniejszej pracy jest przedstawienie tworzenia złożonego systemu informatycznego od momentu zdefiniowania problemu, który tworzony system powinien rozwiązywać, aż do momentu wdrożenia gotowego rozwiązania w środowisku docelowym. Przedstawienie to zostanie przeprowadzone na przykładzie Microsoft Solution Framework (MSF) – jednej z kilku dostępnych metodologii pokazujących jak można tworzyć oprogramowanie oraz jak zarządzać tym procesem. Praca rozpocznie się od zaprezentowania, czym jest w ogóle MSF, jak MSF podchodzi do zagadnień związanych z procesem tworzenia projektu oraz jak podchodzi do zagadnień związanych z zarządzaniem zespołem pracującym nad tym projektem. Następnie zostanie zdefiniowany problem, na podstawie którego będzie przedstawione tworzenie przykładowego systemu. System ten będzie powstawać krok po kroku od samego początku zgodnie z zaleceniami MSF. Podczas jego tworzenia opisany zostanie przede wszystkim aspekt związany z dokumentowaniem całego procesu. Oprócz dokumentacji powstanie też działający system stworzony na jej podstawie.
Keywords: Microsoft Solution Framework; modele MSF; tworzenie systemu z wykorzystaniem MSF; programowanie; projektowanie systemu