Coaching jako podstawowa metoda szkolenia pracowników w salonach franchisingowych PTK Centertel - Stawiarska, Olga (My University, 2010)
Głównym celem pracy jest próba oceny użyteczności coachingu jako metody kształtowania zachowań pracowników w salonach PTK Centertel, a w szczególności ocena adekwatności techniki do potrzeb szkoleniowych. Celem pracy jest również nakreślenie propozycji zmian w zakresie stosowania coachingu. Praca składa się z dwóch części; teoretycznej i empirycznej. Część teoretyczna zawiera opis koncepcji zarządzania zasobami ludzkimi oraz roli procesu coachingu w rozwijaniu pracowników, natomiast część empiryczna oparta jest na obowiązujących w organizacji kanonach oraz badaniu opinii pracowników. Do napisania pracy została wykorzystana literatura przedmiotu z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, dokumenty firmy, jak również zasoby stron internetowych, własne doświadczenia, analizy i wnioski. Jak wykazały przeprowadzone badania, a także mając na uwadze własne doświadczenia na temat coachingu zebrane w trakcie sześcioletniej pracy w salonie Orange, coaching jako podstawowa metoda szkoleniowa w znacznej mierze spełnia swoją rolę.
Coaching as a basic training method of employees of PTK Centertel franchising offices
Keywords: coaching; człowiek w organizacji; szkolenia; zarządzanie zasobami ludzkimi; rozwój; franchising