Modelowanie procesów biznesowych - podstawowe koncepcje i przegląd narzędzi informatycznych - Piasecki Sebastian (My University, 2001)
Otoczenie w jakim funkcjonują współczesne organizacje, uległo dramatycznej zmianie w ciągu ostatnich lat. Zaciekła konkurencja na rynkach światowych, szybki wzrost technologiczny czy coraz większe wymagania klienta, nawet w przypadku tradycyjnych produktów i usług, zmuszają przedsiębiorstwa do usprawnień w realizacji pojedynczych procesów lub też całej organizacji. Celem tej pracy jest zaprezentowanie metod i narzędzi reengineering’u, jego istotę, podstawowe zasady stosowania, przewidywane efekty oraz trudności, które może napotkać przedsiębiorstwo pragnące go zastosować.
Keywords: reengineering w przedsiębiorstwie; TQM; technologie informatyczne; WorkFlow Analyzer; WorkFlow Simulator; iGrafx Process; inteligentna dokumentacja w firmie; modelowanie procesów biznesowych