Analiza struktury bezrobocia na przykładzie powiatu żywieckiego (lata 2001-2004) - Pawlik Konrad (My University, 2006)
Celem pracy jest zaprezentowanie oraz identyfikacja i ustalenie specyfiki bezrobocia na przykładzie powiatu żywieckiego oraz dokonanie identyfikacji instrumentów wykorzystywanych przez Powiatowy Urząd Pracy w Żywcu do aktywnego przeciwdziałania bezrobociu.
Analysis of the structure of unemployment for example of district żywiecki (years 2001-2004)
Keywords: bezrobocie; mierniki bezrobocia; przyczyny bezrobocia; rynek pracy; przeciwdziałanie bezrobociu; rynek pracy w powiecie żywieckim