Restrukturyzacja przedsiębiorstw - system wspomagający decyzję o wyborze właściwego rodzaju restrukturyzacji - Jacek, Izabela (My University, 2008)
Celem niniejszej pracy jest zaprojektowanie oraz utworzenie systemu (programu) wspomagającego decyzję o wyborze restrukturyzacji dla przedsiębiorstwa. System został w głównej mierze oparty na zagadnieniach oraz metodologii kluczowych aspektów zarządzania strategicznego oraz zarządzania zmianami. W związku z powyższym, istnieje silna korelacja pomiędzy istotą działania niniejszej aplikacji a regułami przeprowadzania analiz strategicznych w celu dokonania jak najkorzystniejszego wyboru restrukturyzacji dla danego przedsiębiorstwa. Poza oknami analiz, aplikacja zawiera także elementy dodatkowe. Jednym z takich elementów jest na przykład narzędzie notatnik, do tworzenia dokumentów tekstowych. Program powstał z wykorzystaniem środowiska Microsoft Visual C# Express Edition 2005 oraz zintegrowanego z nim SQL Serwera 2005.
Corporate restructuring - an application for the analysis of company's restructuring possibilities
Keywords: Microsoft Visual C# Express Edition 2005; wspomaganie decyzji; zarządzanie strategiczne; zarządzanie zmianą; restrukturyzacja; restrukturyzacja przedsiębiorstw; systemy wspomagania decyzji; komputerowe wspomaganie decyzji; programy komputerowe