Zastosowanie outsourcingu w obszarze funkcji personalnej na przykładzie firmy "Litwiński" - Adamczyk Ewa (My University, 2004)
Celem pracy jest analiza zastosowania outsourcingu w obszarze funkcji personalnej na przykładzie Firmy „Litwiński”. Przedstawiono outsourcing jako metodę zarządzania – jego istotę, rodzaje usług i zastosowanie. Zaprezentowano outsourcing funkcji personalnej - przesłanki stosowania outsourcingu funkcji personalnej oraz proces jego przygotowywania i wdrażania. Przedstawiono organizacyjny aspekt outsourcingu - komunikację z personelem oraz firmą outsourcingową oraz obszary, w jakich najczęściej wykorzystywany jest outsourcing funkcji personalnej. Dokonano charakterystyki Firmy „Litwiński” oraz analizy wykorzystania outsourcingu w badanym przedsiębiorstwie.
Keywords: zarządzanie; outsourcing; funkcja personalna; komunikacja; organizacja