Społeczna odpowiedzialność biznesu jako czynnik determinujący wartość przedsiębiorstwa na podstawie British American Tobacco Polska - Kobylarska Julia (My University, 2005)
Autorka pracy stawia następujące tezy: „Odpowiedzialność społeczna przedsiębiorstwa jest niezbędnym elementem w strategii maksymalizacji jego wartości”; „Programy odpowiedzialności społecznej mają pośredni wpływ na wartość firmy poprzez zwiększenie jej wiarygodności wśród jej klientów”. Celem pracy jest udokumentowanie prawdziwości postawionych tez poprzez przedstawienie problemu odpowiedzialności społecznej firm w dzisiejszych czasach, jego wpływu na ich wartość oraz przedstawienie programu odpowiedzialności społecznej firmy British American Tobacco Polska wraz z wynikami przeprowadzonego badania marketingowego wśród dorosłych osób palących.
Keywords: społeczna odpowiedzialność biznesu; etyka; certyfikacja; wartość firmy; wizerunek firmy; British American Tobacco w Polsce; ekologia; miejsce pracy