Działalność inwestycyjna gmin i źródła jej finansowania na przykładzie gminy Wietrzychowice w latach 1996-2006 - Pasek Aneta (My University, 2008)
Rozwój inwestycji lokalnych jest niezwykle istotny dla rozwoju społecznego i gospodarczego jednostek samorządu terytorialnego. Niniejsza praca przedstawia problematykę związaną z działalnością inwestycyjną gminy Wietrzychowice wraz ze źródłami ich finansowania oraz inwestycje, które są planowane do realizowania w przyszłych latach. Przedmiotem pracy jest ukazanie wydatków i dochodów gminy jak również przedstawienie wpływu zrealizowanych inwestycji na poziom życia mieszkańców i czy przez te inwestycje gmina staje się bardziej atrakcyjna dla prywatnych inwestorów.
The investment commune activity and its financial sources on the Wietrzychowice Commune example in 1996-2006
Keywords: inwestycje; finansowanie przedsięwzięć inwestycyjnych; administracja publiczna w Polsce; zadania gminy; gospodarka finansowa gminy; dzialalność inwestycyjna gminy; źródła finansowania inwestycji gminy; gmina Wietrzychowice