Skuteczność wybranych strategii gry w zakładach bukmacherskich na przykładzie systemu "Progresja" - Korona Krzysztof (My University, 2006)
Celem niniejszej pracy jest analiza skuteczności wybranych strategii gry w zakładach bukmacherskich na przykładzie systemu Progresja. W pracy zaprezentowano charakterystykę rynku bukmacherskiego, niezbędne informacje na temat gry oraz firm przyjmujących zakłady. Poruszono również aspekt prawny bukmacherstwa w Polsce. Wyjaśniono zasady systemu o nazwie „Progresja”. Scharakteryzowano główne idee systemu, a także zawarto dodatkowe informacje pozwalające na jak najlepsze zastosowanie systemu w praktyce. Zaprezentowano systemy gry oparte na metodzie „Progresja” oraz inne systemy oraz opisano wszystkie warunki gry każdego systemu wraz z przykładową symulacją. Każdy system został poddany próbie na danych wtórnych, a wyniki zostały przedstawione w formie zysku w stosunku do kapitału początkowego. Dokonano analizy strategii systemów przedstawionych w pracy.
Sport betting strategies efficiency -"Progression" system ccase study
Keywords: rynek bukmacherski; progresywne systemy gry; progresja; stawki w progresji; ryzyko