Innowacje technologiczne firm sektora MSP na przykładzie firmy Integra - Białasek, Bartosz (My University, 2010)
Firmy z sektora MSP są najczęściej występującymi formami działalności gospodarczej w naszym kraju. Sama definicja przedsiębiorcy i przedsiębiorczości łączy się bezpośrednio z innowacyjnością i opracowywaniem nowych, skuteczniejszych metod wytwarzania i świadczenia usług. Za innowacyjnością idą nowe technologie. Celem pracy jest przedstawienie roli i znaczenia innowacji technologicznych wśród firm sektora MSP. Do analizy wybrano firmę świadczącą usługi teleinformatyczne, której głównym profilem działalności jest dostarczanie Internetu i świadczenie usługi Cyfrowej Telefonii Stacjonarnej klientom indywidualnym, jednostkom budżetowym oraz przedsiębiorstwom (głównie z sektora Małych i Średnich Przedsiębiorstw).
Technological innovations in SMEs based on the example of Integra company
Keywords: małe i średnie przedsiębiorstwa; innowacje; nowe technologie