Strona internetowa agencji reklamowej DG-art z warstwą zarządzania projektami - Poręba, Kacper (My University, 2011)
Sieć internetowa okazała się przydatna w prowadzeniu biznesu. Z jej pomocą prowadzimy konferencje, zarządzamy swoimi pieniędzmi, poszukujemy nowych pracowników, sprzedajemy towar, itp. W dzisiejszych czasach coraz więcej firm oprócz tradycyjnej reklamy posiada witrynę w sieci zachęcającą do korzystania z ich usług. Strona to cenna wizytówka każdego zakładu. Możemy na nią wejść z każdego zakątka świata. Dzięki niej dowiemy się gdzie firma się znajduje i czym się zajmuje. Często możemy też składać zamówienia, umawiać się na spotkanie itp. Ważne jest aby była funkcjonalna – umożliwiała szybkie i sprawne odnalezienie informacji, przy możliwie małej ilości kliknięć. Ponadto dobra strona powinna być interaktywna, czyli dostosowana swoją zawartością do wymagań konkretnego klienta. Ważny jest również system nawigacji. Powinien umożliwiać sprawne poruszanie się po stronie i swobodny powrót do strony głównej. Błyskawiczny rozwój Internetu pociągnął za sobą rozwój zaawansowanych programów komputerowych a także języków programowania. Strony internetowe – graficzne interfejsy stały się bardziej multimedialne, dynamiczne, bardziej przyjazne człowiekowi . Tematem pracy jest stworzenie zaawansowanej strony Internetowej, której celem będzie przybliżenie działalności gorlickiej agencji reklamowej. Temat ten wybrałem, gdyż od dawna zajmuję się grafiką komputerową, prywatnie jak i zawodowo. Agencja reklamowa, dla której wykonuję stronę jest moim miejscem pracy. Do tej pory nie zajmowałem się reklamą w Internecie więc stworzenie strony internetowej będzie dla mnie nowym wyzwaniem, które z pewnością wiele mnie nauczy. Na witrynie znajdzie się historia firmy, opis wykonywanych prac i produktów wraz ze zdjęciami oraz galeria zrealizowanych projektów. Ponadto interfejs wyposażony będzie w panel, który ma ułatwić kontakt z klientem. Z pomocą aplikacji będzie on mógł zamawiać reklamę, obserwować propozycje projektu, wyrażać swoje opinie a na końcu akceptować projekt.
DG-art advertising agency's website with project management option
Keywords: internet; strona internetowa; agencja reklamowa; Flash; Action Sript 2.0; PHP; Adobe Photoshop; mySQL; baza danych