Rozwój firmy MCDO Krakus w aspekcie zarządzania jakością - Bugara Stanisław (My University, 2008)
Celem niniejszej pracy jest prezentacja zasad i warunków prawidłowego wdrażania i funkcjonowania systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwie, działań mających na celu jego kontrolę i unowocześnianie, a także określenie podejmowanych działań strategicznych w otoczeniu wewnętrznym oraz zewnętrznym przedsiębiorstwa, typy zachowań konsumentów oraz organizacji uwarunkowane działaniami rynku. Ma ona także wskazać na poziom oraz użyteczność posiadanej przez pracowników wiedzy w aspekcie stosowania jej w praktyce, w kontaktach z klientem. Praca ma zbadać wpływ wdrożonego w konkretnym przedsiębiorstwie (firmie MCDO Krakus) Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością na dystrybucję opakowań oraz na poziom zadowolenia klientów badanego przedsiębiorstwa.
The development of MCDO Krakus Company in relation to quality management
Keywords: zarządzanie jakością; kreowanie strategii dystrybucji; firma MCDO Krakus; zintegrowany system zarządzania jakością; polityka jakości; zarządzanie procesowe