Stacja Przeglądowa : aplikacja przeznaczona dla Stacji Kontroli Pojazdów, w zakresie przeprowadzania badań technicznych - Pawlarczyk, Marcin (My University, 2008)
Program „Stacja Przeglądowa” przeznaczony jest dla podmiotów prowadzących działalność gospodarczą w zakresie badań technicznych pojazdów. Aplikacja umożliwia wprowadzanie, modyfikowanie oraz odczytywanie danych klientów indywidualnych i firm, wszelkiego rodzaju pojazdów, przeprowadzanych badań technicznych, oraz faktur z możliwością drukowania oraz eksportu do Excela i PDF. Zaprojektowana w tym celu baza danych w SQL umożliwia przechowywanie wszystkich wymaganych danych. Program umożliwia również archiwizacje bazy danych do pliku dla potrzeb CEPiK„Centralna Ewidencja Pojazdów i Kierowców” Program cechuje się prostym interfejsem oraz łatwością obsługi, przez co staje się łatwym do wdrożenia w firmie. Wymaga od obsługujących podstawowych znajomości obsługi komputera.
Stacja Przeglądowa : application designated for Diagnostic Station speci alized in periodical check-ups of motor vehicles
Keywords: programy komputerowe; stacje kontroli pojazdów