Oferta produktowa banków w zakresie kredytów mieszkaniowych na przykładzie rynku lokalnego miasta Gorlice - Wojciechowski, Łukasz (My University, 2013)
Prezentowana praca opisuje rolę systemu bankowego w Rzeczypospolitej Polskiej, jego strukturę oraz rodzaje operacji jakich dokonują polskie banki komercyjne. Następnie zostały przedstawione operacje aktywne banków, a więc ich polityka kredytowa. Analizie empirycznej poddany został lokalny rynek produktów bankowych w zakresie oferty produktowej kredytów mieszkaniowych. W końcowej części dokonano porównania ofert kredytowych i wyboru najlepszej oferty w zakresie kredytu mieszkaniowego.

Prestented thesis describes the role and meaning of banking system in Poland, its structure and sorts of operations performer by Polish commercial banks. Next, the active operations of banks (their loan policy) have been presented. The local market of banks’ products had been taken under. Finally loan offers have been compared and the best mortgages have been chosen.
Banks' products offer concerning mortgages on the example of local market in Gorlice
Keywords: banki; system bankowy; operacje bankowe; kredyt; ryzyko kredytowe; zdolność kredytowa; zabezpieczenia kredytów; rzeczywista roczna stopa oprocentowania; bank; banking system; bank’s operations; loan; credit risk; borrowing power; credits insurance; annual percentage rate