Polityka innowacji produktu w branży obróbki metali na przykładzie F.P.H. Armko - Janiczek Ewa (My University, 2006)
Celem niniejszej pracy jest rozpoznanie znaczenia oraz możliwości wykorzystania polityki innowacji w branży obróbki metali. W pracy scharakteryzowano istotę innowacji produktowych w działalności przedsiębiorstw oraz zanalizowano proces innowacji i akceptacji nowego produktu przez konsumentów. Przedstawiono branżę obróbki metali charakteryzując specyfikę świadczonych tam usług a także dokonano analizy innowacji związanych z obróbką metali w perspektywie podejścia marketingowego. Zaprezentowano firmę ARMKO dokonując opisu zaistniałych tam innowacji szczególnie związanych z produktem, dokonano oceny polityki innowacji w przedsiębiorstwie oraz przedstawiono propozycje rozwoju polityki innowacji.
The policy of innovation in the field of metal processing on the example of the company F.P.H. Armko
Keywords: innowacje; innowacja produktu; branża obróbki metali; rozwój produktów przemysłowych; polityka innowacji; zarządzanie procesem innowacji