Motywowanie pracowników w zarządzaniu zasobami ludzkimi na przykładzie firmy Empol Sp. z o.o. i Empol Transport - Cebula, Katarzyna (My University, 2012)
Celem pracy jest porównanie systemu motywacji pracowników w firmach Empol Sp. z o.o. i Empol Transport. Dobra motywacja pracowników do pracy jest kluczem do sprawnego funkcjonowania firmy. Praca składa się z czterech rozdziałów. W pierwszym przedstawiono w świetle literatury fachowej zasady zarządzania zasobami ludzkimi oraz czynniki wpływające na motywację do pracy. Rodział drugi został poświęcony metodologii badań własnych. Kolejny rozdział opisuje zakres działania i organizację obu przedsiębiorstw. Ostatni czwarty rozdział zawiera analizę przeprowadzonych badań.

Aim of this study is to compare the system of motivation of employees in companies EMPOL Sp. z o.o. and EMPOL Transport. Good employee motivation to work is key to the smooth functioning of the company. The work consists of four chapters. In the first presented in the light of the literature of Human Resources Management principles and factors influencing the motivation to work. The second born was devoted their research methodology. Writes the next chapter of the third scope and organization of the two companies. The last fourth chapter provides an analysis of the research.
Motivating employees in the management of human resources at the example of Empol Sp. z o.o. and Empol Transport
Keywords: zarządzanie; motywacja; zarządzanie zasobami ludzkimi; management; motivation; human resources management