Formułowanie strategii marketingowej dla ZPRE "Jedlicze", spółki prowadzącej działalność na rynku dóbr i usług przemysłowych - Gajda Jacek (My University, 2005)
Celem niniejszej pracy jest będzie sformułowanie strategii marketingowej dla ZPRE „Jedlicze” w sposób zgodny z prezentowanym podejściem, oraz udowodnienie na jej podstawie postawionej tezy, iż strategia marketingowa w przedsiębiorstwie traktującym marketing jako koncepcję działania, nie jest jedną z wielu istniejących w nim strategii, ale dla swojej skuteczności powinna być jedną strategią formułowaną z udziałem wszystkich występujących w nim jednostek organizacyjnych. Autor stara się udowodnić, iż jedynie korelacja działań, oraz wiedza wszystkich jednostek organizacyjnych odnośnie ich roli i zadań jakie muszą spełnić w urzeczywistnianiu celu firmy, może doprowadzić do jego osiągnięci.
Keywords: rynek dóbr i usług przemysłowych; marketing-mix; strategie marketingowe; analiza SWOT; analiza aktywów; macierz ADL