Sojusz Lewicy Demokratycznej w środowisku lokalnym oczyma jego członków - Bieryt Aneta (My University, 2008)
Przedmiotem niniejszej pracy jest wykazanie odmienności i specyfiki terenowej organizacji Sojuszu Lewicy Demokratycznej w regionie małopolskim. Ugrupowanie to stało się obiektem analiz, ponieważ autorka chciała zbadać partię lewicową w Małopolsce, w otoczeniu nieprzyjaznym ze względu na silne preferencje prawicowe jakie tam występują.
The Democratic Left Alliance in the local environment as seen through its members eyes
Keywords: Sojusz Lewicy Demokratycznej w latach 1999-2007; partie polityczne; koalicja wyborcza; wybory parlamentarne; zmiany wprowadzone przez rządy SLD; SLD w Małopolsce; SLD w oczach działaczy