Multimedialny serwis WWW - Darowski, Tomasz (My University, 2007)
Celem pracy było zaprojektowanie i stworzenie serwisu multimedialnego na podobieństwo Youtube’a. Jak powszechnie wiadomo w dzisiejszych czasach jest duże zapotrzebowanie na różnego rodzaju serwisy multimedialne dające przede wszystkim młodzieży, ale nie tylko, możliwość wymiany różnego rodzaju danych, takich jak filmy, zdjęcia czy muzyka w formacie MP3. Serwis który wykonałem daje możliwość oglądania, umieszczania, jak również komentowania wszelkiego rodzaju krótkich filmów, których na sieci można znaleźć całe mnóstwo a co najważniejsze dzielenia się nimi ze swoimi znajomymi, rodziną czy przyjaciółmi. „VideoBag” posiada ciekawy i nowoczesny design a do działania wystarcza mu praktycznie dowolny komputer z systemem operacyjnym, dowolną przeglądarką i zainstalowanym pluginem Flash. Dzięki temu bardzo szeroka rzesza użytkowników może bezproblemowo korzystać z niego na co dzień. W rozdziale „Technologie wykorzystywane w serwisie „VideoBag”” starano się przybliżyć wszystkie narzędzia które zostały wykorzystane do napisania pracy i uzasadnić ich wybór. Następnym krokiem będzie opisanie struktury bazy danych jak również kodów PHP. Kolejny rozdział to swoisty przewodnik krok po kroku, prowadzący użytkownika po całym serwisie i pokazujący na przykładowych zrzutach ekranu jego prostotę jak i funkcjonalność. W podsumowaniu wymienię cele które udało się zrealizować i trudności jakie wynikły w czasie ich realizacji.
Interactive WEB Service
Keywords: multimedia; programy komputerowe; serwisy społecznościowe; Internet